Известие

Collapse
No announcement yet.

Въздушен филтър?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въздушен филтър?

На колко километра се сменя въздушния филтър? Аз съм минал към 50 000 с моя, без да е сменян. Какъв трябва да е, говоря за обикновен не спортен, предполагам че има различни като модел и производител. И горе долу какви цени върви?
    Благодаря!
    146 1.4 Boxer 90HP +-
    Ranault Scenic 1.6e 90HP+Метан

KAK 50 000 БЕ КОЛЕГА , филтъра се сменя на 10-15 000, струва 10-12 лева в зависимост от марката. Аз съм с Filtron - 11лв.
    Аз правя така : на 10 000 сменям масло, маслен филтър, въздушен филтър и поленов филтър!
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
      \филтъра се сменя на 10-15 000
      понякога и по-често
      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Грешка нулите са ми дошли в повече имах впредвид 5 000 км. Само, че взех колата с него не съм го сменял, така че не знам на колко още може да е.
        146 1.4 Boxer 90HP +-

Comment

Филтърът ти струва между 10-15лв. и се сменя на 10 хил.км

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
          Fiat Bravo 1.6 1997
          Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Колега, извини ме за въпроса, но като взе колата какво още не смени? Щото обикновено доста работи се сменят, ремъци , ролки , масла и др. подобни....
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

Ами сменил съм, ремъци - всички възможни, ролки, свещи, масло на дв. и скоростна кутия, маслен филтър, накладки, даже колянов вал и биела от което ми се стъжни. Горе долу съм посменил някои работи Диагностики 2 пъти, вече е без забележки. Само този филтър остана, че и в резерва имам един двигател от 33ка карбуратор, който ми е излишен че моята е boxer ама от него съм ползвал гореспоменатите биела и вал. Ако някой го интересува да пише.
              146 1.4 Boxer 90HP +-

Comment

Аз правя така : на 10 000 сменям масло, маслен филтър, въздушен филтър и поленов филтър!
                Така е най добре, но включвайте в смяната и бензиновият филтър че нашата тунджа нали знаете каква боза е.

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                  Така е най добре, но включвайте в смяната и бензиновият филтър че нашата тунджа нали знаете каква боза е.
                  Карам газова печка
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

За ремъка са прави колегите и аз съм с новозакупена 145 1.9 TDI, но я ми кажи къде прави диагностиките, щото аз досега след почти основен ремонт не съм диагностицирал още !
                    Alfa Ti amo Romeo 145 1,9 TDL 1998 180 d.p. = 90 h.p.

Comment

Първата диагностика я правих в Бургас, след основния ремонт. А скоро в Стара Загора, тогава смених и свещи и кабели.Че имах проблем с имобилайзера беше си забравил кода и я карах дотам понеже тук всички вдигнаха ръце.
                      146 1.4 Boxer 90HP +-

Comment

филтър

Колеги,Филтрон не Ви препоръ4вам да слагате.Фирмите по света,които произвеждат хартята за микрофилтри са няколко и според ка4еството на хартията,респективно нейната пропускаша способност, варират и цените.Затова има и по-скъпи филтри.Вместо Филтрон защо не пробвате с UFI или нещо друго(сега реклама на фирми-вносители няма да правя)?!-Това с цената май не важи за Бош ,понеже при тях цените са изкуствено изнасилени,за да дават големи отстъпки на прекупва4и!
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: филтър

Първоначално публикувано от virusalfa
                          Колеги,Филтрон не Ви препоръ4вам да слагате.Фирмите по света,които произвеждат хартята за микрофилтри са няколко и според ка4еството на хартията,респективно нейната пропускаша способност, варират и цените.Затова има и по-скъпи филтри.Вместо Филтрон защо не пробвате с UFI или нещо друго(сега реклама на фирми-вносители няма да правя)?!-Това с цената май не важи за Бош ,понеже при тях цените са изкуствено изнасилени,за да дават големи отстъпки на прекупва4и!

Благодаря за информацията, ще го имам в предвид при следващата смяна!
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

моята таратайка има 2 филтъра но единя не го знам какъв е изобщо а другия е въздушен филтър които е сменян а другия не съм го и поглеждал.
                            Алфа ромео 146 1.3 боксер 90 коня 95 година

Comment

Re: филтър

Първоначално публикувано от virusalfa
                              Колегата е прав преди бях купувал за едно Сузуки такъв филтър и на
                              6000 км се разпадна в буквалният смисъл.
                              А на Шампион и Ман или другите цените не са толкоз високи
                              1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                              2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                              1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Working...
                              X